Siirry sisältöön

Koskettelu- ja kuvakirjat

Koskettelu- ja kuvakirjat

Kuvaus: Koskettelukirjat ovat värikkäitä, erilaisista materiaaleista valmistettuja, tunnusteltavia kuvakirjoja. Kirjojen avulla voi harjoittaa mm. hienomotorisia taitoja. Kaikissa koskettelukirjoissa on teksti myös pistekirjoituksella, joko koskettelukirjan sivuilla tai erillisenä liitteenä. Kirjoihin voi lisäksi kuulua myös äänite.

Kenelle: Koskettelukirjat sopivat näkö- ja monivammaisille, autistisille ja kehitysvammaisille lapsille, sekä kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille.

Valikoima: Celian koskettelukirjakokoelma käsittää noin tuhat erilaista kuvakirjaa: ensikirjoja, loruja ja runoja, satuja, tarinoita, tehtäväkirjoja ja muita lapsen kehitystä tukevaa kirjallisuutta.

Käyttö: Pääset lainaamaan koskettelukirjoja pyytämällä kuntoutusohjaajaasi tai muuta terveydenhuollon ammattilaista ilmoittamaan sinut Celian asiakkaaksi. Koskettelukirjat postitetaan lähimpään postitoimipisteeseen. Postitukset ovat asiakkaalle maksuttomia. Laina-aika on kuusi viikkoa, johon sisältyvät postitusajat.

Voit ladata tästä oppaan koskettelukirjan käyttäjille, jossa on neuvoja ja vinkkejä  koskettelukirjojen lukemiseen lapsen kanssa.

Muuta: Kankaiset koskettelukirjat ovat yleensä uniikkikappaleita. Celia saa koskettelukirjoja lahjoituksina käsityöharrastajilta sekä opinnäytetöinä. Tutustu Celian oppaaseen koskettelukirjan tekijöille.

Luetaan yhdessä -kuvakirjat
Luetaan yhdessä -kirjat ovat tavallisia kuvakirjoja, joihin on liimattu läpinäkyvälle tarramuoville kirjoitettu pisteteksti. Näin näkövammaiset vanhemmat voivat lukea kuvakirjoja näkevälle lapselleen. Heikkonäköiset ja kehitysvammaiset lapset voivat myös nauttia värikkäistä, selkeistä ja ääriviivarajatuista kuvista sekä erilaisista pinnoista ja äänistä.