Siirry sisältöön

Jos opinnoissa tarvittavaa kirjaa ei löydy Celianetistä

Jos opinnoissa tarvittavaa kirjaa ei löydy Celianetistä

Korkeakoulukirjasto auttaa opiskelijaa tilaamaan uuden kurssi- tai tenttikirjan Celiasta. Ennen tilaamista kannattaa etsiä kirjaa ensin Celianetistä ja muualta alla olevan listan mukaisesti.

Näin haet kirjaa Celianetistä ISBN:n avulla: Käytä tarkkaa hakua. Valitse alasvetovalikosta Kuvailu, ISBN, ISSN -kenttä. Lopuksi valitse aineistolaji-kenttään kaikki.

Jos tarvittua kirjaa ei löydy Celianet-verkkopalvelusta:

  1. Tarkista, onko kyseinen kurssikirja saatavissa opiskelijan omassa kurssikirjastossa tai kaupunginkirjastossa tietokannoissa ekirjana, joka on käytettävissä apuvälineiden avulla.
  2. Voit käyttää maksutonta RoboBraille-palvelua, jos  teksti on elektronisessa muodossa, tuetut tiedostomuodot ovat  .doc, .docx, .pdf, .ppt, .pptx, .txt, .xml, .html, .htm, .rtf, .epub, .mobi, .tiff, .tif, .gif, .jpg, .bmp, .pcx, .dcx, .j2k, .jp2, .jpx, .djv ja .asc. Teksti lähetetään palveluun sähköpostitse ja sen saa takaisin halutussa muodossa, esim. koneäänisenä mp3-tiedostona.
  3. Tarkista, onko kirja saatavilla Ruotsin kirjastossa MTM:ssä (Myndigheten för tillgängliga medier). Jos kirja löytyy MTM:stä, pyydä Celian asiakaspalvelua tilaamaan kirja opiskelijalle.
  4. Tarkista, löytyykö kirja muista pohjoismaisista erikoiskirjastoista – Tanskan Notasta tai Norjan NLB:stä. Jos kirja löytyy Norjan kirjaston NLB:n verkkopalvelusta tai Tanskan kirjaston Notan verkkopalvelusta, opiskelija voi Celian asiakkaana liittyä suoraan kyseisten kirjastojen asiakkaaksi.
  5. Tarkista, onko kirja saatavilla Bookshare-palvelussa. Palveluun kirjaudutaan ensin sisään Celian testitunnuksilla, koska kaikki aineisto ei ole kansainvälisesti käytettävissä.  Celian testitunnukset saa ottamalla yhteyttä Celian asiakaspalveluun. Jos kirja löytyy, lue toimintaohjeet Celian Bookshare-sivulta.
  6. Tarkista, löytyykö kirja Celian Oppari-verkkokaupasta. Opparissa on maksullisia peruskoulun ja toisen asteen kirjoja, joista joitakin käytetään myös korkeakouluissa. Jos pakollisiin kurssivaatimuksiin kuuluva kirja on valmiina Oppari-verkkokaupassa, opiskelija voi ostaa kirjan itse tai korkeakoulukirjasto voi ostaa kirjan ja liittää sen osaksi kokoelmaansa.
  7. Jos kirjaa ei löydy muualta, se voidaan tuottaa opiskelijan käyttöön tietyin ehdoin. Lue lisää näistä tuotantoperiaatteista.

Siirry tilauslomakkeelle