Siirry sisältöön

Bookshare

Bookshare

Bookshare-palvelusta Celian äänikirjapalveluja käyttävät korkeakouluopiskelijat voivat etsiä kirjoja opintoihinsa. Myös ammattikirjallisuutta tarvitsevat voivat liittyä Bookshare-palvelun käyttäjäksi. Palvelu on ilmainen Celian äänikirjapalvelujen käyttäjille. Kirjat palvelussa ovat pääosin englanninkielisiä.

Kun haluat tarkistaa, onko kirja saatavilla Booksharen kautta, kirjaudu ensin sisään Celian testitunnuksilla, koska aineiston saatavuudessa on rajoituksia. Kaikki Booksharen aineisto ei ole kansainvälisesti käytettävissä.

 1. Siirry osoitteeseen www.bookshare.org/.
 2. Kirjaudu sisään Celian testitunnuksella. Saat tunnuksen Celian asiakaspalvelusta.
  Kun olet kirjautunut sisään, saat hakutuloksiin Celian asiakkaille saatavilla olevat teokset.
 3. Hae etsimääsi teosta kirjoittamalla sivun oikeasta ylälaidasta löytyvään Search-kenttään kirjan nimi, tekijä tai ISBN. Jos etsit opintojen oheismateriaalia, voit etsiä myös aiheella. Voit myös siirtyä Search-kentän alapuolella olevasta Advanced search -linkistä tarkkaan hakuun.
 4. Jos etsimäsi kirja näkyy löytyy, niin se on saatavilla, vaikka et voikaan ladata tai suoratoistaa sitä Celian tunnuksilla.
  Kirjaudu ulos Celian testitunnuksilta ja ilmoittaudu Booksharen jäseneksi www.bookshare.org/signUpMember.
 5. Ilmoittautumisen jälkeen pyydä korkeakoulusi opintopalveluja tai muuta lukemisesteen vahvistavaa tahoa (YTHS, erityispedagogi, esteettömyyspalvelut jne.) allekirjoittamaan Proof of Disability -lomakkeen, joka on ladattavissa Bookshare-tililtäsi. Välitä lomake täytettäväksi PDF-tiedostona tai tulostettuna.
 6. Lähetä allekirjoitettu lomake Booksharelle tai pyydä korkeakouluasi lähettämään kyseinen lomake, sähköpostiosoite löytyy lomakkeesta.
 7. Bookshare lähettää sinulle sähköpostitse tiedon, kun käyttäjätunnuksesi on aktivoitu. Jos sinä toivot tai korkeakoulusi toivoo, että Celia maksaa liittymisen kustannukset, ottakaa yhteyttä Celian asiakaspalveluun ja ilmoittakaa aktivoinnista. Tällöin Celia ilmoittaa Booksharelle, että liittymislaskusi voidaan lähettää Celiaan.
 8. Voit lukea kirjoja Booksharen omalla Bookshare® Web Reader-ohjelmalla. Muita tapoja, kuten tabletilla tai älypuhelimella kuuntelu, esitellään kohdassa Reading tools.