Siirry sisältöön

Kirjalla kuntoon!

kirjalla-kuntoon-banneri

Tammikuussa vietetään ensimmäistä valtakunnallista Kirjalla kuntoon! –viikkoa. Viikon aikana kirjojen avulla laitetaan kuntoon niin sielu ja suolisto kuin kaappi ja kukkarokin. Kokosimme Celian kokoelmasta teemaviikon kunniaksi mainioita kirjavinkkejä aiheista: elämänhallinta, ravinto, ihmissuhteet, liikunta ja henkinen hyvinvointi.

Kaikki vinkatut kirjat löytyvät Celianet-palvelustamme.

Elämänhallinta

Leppoisa opas huusholliin / Saara Henriksson, Aino-Maija Leinonen ; lukija Petriikka Pohjanheimo, 4 h 3 min.
Elämä sujuu, kun asiat virtaavat. Arkea helpottava opas tarjoaa asennetuuletusta, siivousvinkkejä ja keinoja tavarakaaoksen hallintaan. Se on suunnattu erityisesti kaupunkilaisille lapsiperheille.
323466

Nuukaillen, eli kuinka pelastin kukkaroni ja maailman / Laura Honkasalo ; lukija Saara Pasonen, 6 h 49 min.
Perhetilanteen muuttuessa nelikymppinen nainen joutuu kiristämään kukkaronnyörejä. Mummon säästövinkeille tulee käyttöä ja nuukaillessa löytyy myös itse tekemisen ilo. Turhuuksien karsiminen avartaa sekä komeroja että mieltä.
317992

Superarkea! : käytännön opas helpompaan elämään / Anna Perho ; lukija Anu Vilhunen, 6 h 12 min.
Kirja innostaa lukijaa ryhtymään oman elämänsä laaduntarkkailijaksi esimerkkien, tehtävien ja ajatusharjoitusten kautta. Kirja kannustaa tekemään valintoja, joiden tuloksena arjessa on helpompi hengittää.
307988

Ravinto

Vinha perä : laihdutuksen myytit ja faktat / Patrik Borg ; lukija Arja Finne, 6 h.
Ravitsemustieteilijä Patrik Borg käy läpi laihdutukseen liitettyjä uskomuksia. Rentoa painonhallintaa kannattava mies kommentoi laihdutusmyyttejä ja -faktoja ja käy läpi myös erilaisia ruokavalioita.
293963

Mielen ruokaa : ravinnon vaikutus muistiin, jaksamiseen ja henkiseen tasapainoon / Sinikka Piippo ; lukija Aulikki Lehtimäki-Ristoja, 15 h 35 min.
Teos selvittää miten aivot, hermosto ja muisti toimivat ja mitä ruoka-aineita tarvitsemme parantaaksemme muistiamme. Oikealla ravinnolla voi myös helpottaa stressiä, masennusta ja unettomuutta. Kirjassa keskitytään mielen hyvinvointia edistäviin kasviperäisiin aineisiin, marjoihin, yrtteihin ja mausteisiin.
323150

Superhyvää suolistolle! : herkkävatsaisen elämä kuntoon / Leena Putkonen ; lukija Maija-Liisa Ström, 6 h 34 min.
Kaikkien vatsa ja suolisto eivät toimi täysin tarkoituksenmukaisesti. Herkkävatsaiset voivat kuitenkin helpottaa elämäänsä ruokavalion, liikunnan ja stressinhallinnan avulla. Kirjassa esitellään, miten elämäntapamuutosten ja FODMAP-ruokavalion avulla voi hiljentää kenkuttelevan suoliston.
334543

Henkinen hyvinvointi

Elämänvoimaa : 7 askelta hyvään elämään / Sanna Mämmi ; lukija Marjaana Kuusniemi, 2 h 41 min.
Kirjassa annetaan erilaisia apuvälineitä tasapainoisempaan elämään. Se sisältää henkistä kasvua siivittäviä unelmienkartoittamisohjeita, mieltä rikastuttavia ruokareseptejä ja harjoituksia rentoutumiseen ja meditointiin.
308112

Tunne lukkosi : vapaudu tunteiden vallasta / Kimmo Takanen ; lukija Aulikki Lehtimäki-Ristoja, 13 h 40 min.
Teos auttaa tunnistamaan oman tunne-elämän lukkoja ja niiden vaikutuksia elämässä sekä opastaa ymmärtämään menneisyyden vaikutuksia nykyhetkessä. Kirja tarjoaa myös ratkaisumalleja ja harjoituksia, joiden avulla voi vapautua 18 eri tunnelukosta.
288404

60+ : iloa elämään / Jaakko Valvanne & Lotta Tuohino ; lukija Tapio Rauvala, 5 h 9min.
Teoksessa opastetaan suuria ikäluokkia elämään parempaa, mutta omannäköistä elämää. Kirja antaa käytännönläheisiä vinkkejä esimerkiksi ravinnosta, liikunnasta ja elämäntavoista. Ne asiat, jotka saavat hyvälle mielelle ovat hyväksi vanhanakin. Koskaan ei ole liian myöhäistä saada parempi vanhuus!
335783

Liikunta

Habaa : iloa, liikettä, voimaa / Baba Lybeck ; lukija Tuija Kosonen, 4 h 37 min.
Kuntoilijan tärkein ja vaikein tehtävä on liikkeellelähtö. Baba Lybeck kertoo omasta matkastaan intohimoiseksi aktiiviliikkujaksi tarjoten lukijalle kuntoiluvinkkejä, lajitietoutta, terveellisiä ruokaohjeita ja roppakaupalla kannustusta.
310667

Method Putkisto : syvävenytyksellä solakaksi / Marja Putkisto ; lukija Paula Rajala, 3 h 30 min.
Maailmanmenestyksen saavuttanut treenausohjelma, jonka harjoitukset perustuvat hengitystekniikkaan, rentoutumiseen ja venytyksiin.
121352

Minnan metodit / Minna Tervamäki, Anna Takala ; lukija Maija-Liisa Ström, 3 h 49 min.
Balettitanssija Minna Tervamäki on kerännyt vuosien varrella hyvinvointinsa tueksi oman työkalupakin. Kirjan menetelmillä jokainen voi löytää kehon ja mielen tasapainon sekä lisätä itsetuntemustaan ja voimavarojaan. Harjoitukset kehittävät mielen taitoja, kehon liikkuvuutta ja lihasten voimaa.
317067

Ihmissuhteet

Minä : onnistujaksi joka olen / Tony Dunderfelt ; lukija Terttu Varhee, 5 h 39 min.
Opas itsetuntemuksen kehittämiseen ja piilevien voimavarojen löytämiseen.
289571

Ikävät ihmiset : kuinka selviytyä hankalien tyyppien kanssa / Satu Kaski ja Vesa Nevalainen ; lukija Pinja Flink, 5 h 1 min.
Maailmassa on hankalia ihmisiä, mutta heidän kanssaan on tultava toimeen. Kirjassa kerrotaan, miksi ihmisistä tulee hankalia itselleen tai toisille ja millaisia hankalat ihmiset ovat. Lisäksi kirjassa neuvotaan, miten hankalia ihmisiä tulisi kohdella.
326579

Armollinen itsekuri / Sirpa Palokari ; lukija Maija Unkuri, 4 h 34 min.
Tahdonvoimaa ja itsekuria voi opetella. Kirja ajattelutavan muuttamisesta, motiivin etsimisestä ja omannäköisestä tavasta tehdä asioita. Aihetta lähestytään lempeästi ja syyllistämättä, mutta kuitenkin jämäkästi.
317171