Siirry sisältöön

Kirjavinkit

Celia sopii kaiken ikäisille

Celian valikoimassa on noin 40 000 äänikirjaa, ja uusia kirjoja ilmestyy lainattavaksi päivittäin. Kun et keksi, mitä seuraavaksi kuuntelisit, tutustu alla oleviin vinkkeihin. Kirjat ovat uusimpia Celianetistä löytyviä äänikirjoja.

Uutuusvinkit

Kaunokirjallisuutta

BURLEY, John
Unohduksen tyyssija / John Burley ; suom. Päivi Paju ; lukija Anu Vilhunen , 9h 58 min
Menakerin rapistuvan psykiatrisen sairaalan potilaat ovat joko liian sairaita koskaan vapautumaan yhteiskuntaan tai psyykkisesti sairaita rikollisia. Uusin potilas ei psykiatri Lise Shieldsin mielestä kuitenkaan ollenkaan kuuluisi sairaalaan. Lisää epäilyksiä herää, kun ylilääkäri tuntuu salailevan jotain ja kaksi outoa miestä seuraavat Liseä.
338965

COOK, Robin
Narkoosi / Robin Cook ; suom. Jorma-Veikko Sappinen ; lukija Aksa Korttila , 12h 8 min
Lääketieteenopiskelija Lynn Peircen poikaystävä Carl vajoaa koomaan rutiinileikkauksessa. Järkyttynyt Lynn alkaa tutkia muidenkin epäonnistuneiden leikkausten syitä. Tästä eivät kaikki kuitenkaan pidä. Kun ongelmavyyhti alkaa paljastua, joutuu Lynn itse vaaraan.
341163

GRÖNROOS, Satu
Tuulen suku : romaani / Satu Grönroos ; lukija Maija-Liisa Ström, 5h 30 min
Kolmetoistavuotiaalle Helmille kesä 1974 tulee tarkoittamaan kaikkea muuta kuin vapautta. Äiti katoaa omille teilleen, ja Helmi jää kaksin pikkusiskonsa kanssa. Pian heille astelee mustapukuinen nainen, kunnan lähettämä kodinhoitaja, joka käyttäytyy omituisesti. Kesän aikana Helmi kasvaa paitsi pituutta myös elämänymmärrystä, kun hän tutustuu kerrostalonsa kirjavaan asukaskuntaan. Itsenäinen jatko-osa teokselle Lumen syli.
339861

JAMES, Peter
Kuolemaan asti sinun / Peter James ; suom. Maikki Soro. lukija Ossi Koskelainen, 14h 8 min
Itsensä kauniiksi leikannut Jodie Bentley tavoittelee seuraavaksi pikaista rikastumista naimisiinmenon kautta – ja onnistuukin siinä. Rikosylikomisario Roy Gracea puolestaan elämä puristaa monelta taholta, ja pahinta on, että Brightonissa näyttää operoivan todellinen musta leski. Pian hän joutuu tunnustamaan, että on pahasti aliarvioinut naisen vaarallisuuden.
339877

MEYER, Stephenie
Kemisti / Stephenie Meyer ; suom. Ilkka Rekiaro ; lukija Leena Pöysti , 17h 29 min
Yhdysvaltain hallituksen palveluksessa ollut agentti huomaa olevansa hengenvaarassa, kun hänen salainen tehtävänsä päättyy. Naisella on salattua tietoa, joka on uhka maan korkeimmalle johdolle. Pakomatkan aikana vainoajat ottavat häneen yhteyttä. Nainen saa pitää henkensä, mutta vastineeksi häneltä vaaditaan jotakin hirvittävää.
340933

NIKULAINEN, Terhi
Menneisyyteen tatuoitu : jännitysromaani / Terhi Nikulainen ; lukija Maija-Liisa Ström , 5h 49 min
Helsingin Kalliosta löytyy nuoren tatuoijan ruumis. Ylikonstaapeli Vera Ranta aloittaa murhatutkimukset, jotka vievät niin Raumalle kuin Amsterdamiinkin.
339654

PORVALI, Mikko
Veri ei vaikene / Mikko Porvali ; lukija Panu Vauhkonen, 10h 22 min
Etsiväkomisariot Salomon Eckert ja Jussi Kähönen tutkivat rikoksia nuoressa tasavallassa, jota ääriliikkeet uhkaavat oikealta ja vasemmalta. Kieltolain kumoaminen on lopettanut pirtusodan, mutta nyt nousevat maanalainen kommunistipuolue ja poliitikkojen tukema lapuanliike. Sitten alkaa talvisota, ja edessä on uusi tilanne, kun poliisin ja sotilaan tehtävät sekoittuvat puna-armeijan saartamassa kaupungissa.
339819

ROSLUND, Anders
Kolme minuuttia / Roslund & Hellström ; suom. Helene Bützow ; lukija Panu Vauhkonen , 17h 46 min
Vankilasta paennut, Ruotsin poliisin myyränä työskennellyt pikkurikollinen Piet Hoffman piileskelee poliisilta ja itämafialta Kolumbiassa työnantajanaan Kolumbian pelätyin huumekuningas. Hoffman saa huomata, että kansainvälisten huumerikollisten maailma on armoton, eikä kehenkään voi luottaa. Itsenäinen jatko-osa teokselle Kolme sekuntia.
339865

VEISTINEN, Harri
Kotitekoisen poikabändin alkeet / Harri Veistinen ; lukija Ville-Veikko Niemelä , 3h 54 min
15-vuotias Repe Kolppanen on selvinnyt yläkoulusta olemalla huomaamaton ja keskiverto. Peruskoulun lähestyessä loppuuaan Rene alkaa kuitenkin miettiä, onko tämä ollut järkevää. Hän päättää siis perustaa poikabändin. Mutta mikä alkaa heittona, muuttuu pian oikeaksi yritykseksi, ja Rene saa huomata, että joskus elämässä kannattaa uskaltaa. Vai kannattaako?
340271

YOSHIKAWA, Eiji
Musashi / Miyamoto Musashi ; suom. Paula Herranen ; lukija Iivo Johansson , 53h 15 min
Eeppinen kertomus 1600-luvun Japanista kertoo maalaispoika Taketsosta, josta kasvaa suurenmoinen samurai ja miekkamies, kansallissankari Musashi.
337832

ÅHMAN, Helena
Vallan varjo : rikosromaani / Helena Åhman ; lukija Tuija Kosonen , 7h 56 min
Suomalainen toimitusjohtaja löytyy murhattuna englantilaiselta hautausmaalta. Tappaja ei jää lepäämään. Keskusrikospoliisin rikostutkija-psykologi Nina Susitaival kollegoineen huomaa, että ihmismielen varjo voi saada valtaansa kenet tahansa.
340891

Elämäkertoja ja elämäkerrallisia romaaneja

KOLBE, Laura
Nykyajan nainen : Pirkko ”Pii” Kolbe – äiti ja toimittaja / Laura Kolbe ; lukija Tuija Kosonen, 8h 54 min
Laura Kolbe kirjoittaa teoksessaan äitinsä elämästä ja uran vaiheista. Kaupungistuminen, naisen asema ja tasa-arvo, perhe-elämä sekä hyvinvointivaltion muotoutuminen olivat kaikki Pirkko Kolbelle läheisiä aiheita. Ne muovasivat merkittävästi myös hänen omaa elämäänsä.
340786

MATTSSON, Anne
Tellervo Koivisto : tasavallan ykkösnaisen muistelmat / Anne Mattsson ; lukija Erja Alander, 15h 47 min
Tellervo Koiviston elämään mahtuu monia kiehtovia vaiheita. 1950-luvulla tapahtunut salamarakastuminen Mauno Koivistoon nosti Tellervo Koiviston lopulta valtakunnan ensimmäiseksi naiseksi.Kirja kuvaa avoimesti Tellervo Koiviston elämän huippuhetkien lisäksi myös varjopuolia.
341486

MIETTINEN, Sauli
Uskomaton Aira Samulin / Sauli Miettinen ; lukija Anni Tani. 16h 26 min
Elämäkerrassa Samulin kertoo avoimesti lapsuudestaan Raja-Karjalassa, epävakaasta äidistään ja sodassa kaatuneesta isästään, avioliitoistaan ja miehistään. Menestyksekäs ura muodin ja viihteen parissa on vienyt häntä ympäri maailmaa etsimään sitä, mikä on uutta ja kiinnostavaa. Suunvuoronsa saavat myös Samulinin perhe sekä lukuisat ystävät ja kollegat. 339468

PYHÄLÄ, Mikko
Valtaa ja vastarintaa : myötäelämisen diplomatiaa / Mikko Pyhälä ; lukija Juhani Räisänen, 12h 6 min
Suurlähettiläs Mikko Pyhälän muistelmateoksen päätapahtumat sijoittuvat 1970-luvun konfliktipesäkkeisiin Vietnamiin, Afganistaniin, Sri Lankaan ja Portugalin afrikkalaisiin siirtomaihin. Hän näkee läheltä monet kriisitilanteet, ja esittää tulkintansa muun muassa poliittisten johtajien toiminnasta sekä Indira Gandhin ja Rajiv Gandhin murhista dramaattisine seuraamuksineen.
339960

WALKER, Tim
Lost in Suomi : miten tapasin suomalaisen vaimoni ja muita kertomuksia / Tim Walker ; suom. Maija Kauhanen ; lukija Mikko Lauronen, 4h 6 min
Kohtalo johdatti amerikkalaisen Tim Walkerin perusteellisen Suomi-oppitunnin äärelle. Hän tapasi 17-vuotiaana suomalaisen tytön ja loppu on historiaa. Nuoripari päätyi Suomeen äitiyspakkauksen ja vanhempainvapaiden vetovoimasta. Mitä suomalaisuus on, mitä se oikeastaan tarkoittaa? Hän kertoo ensikohtaamisestaan saunan kanssa, millaista oli asua entisen presidentin naapurissa Hakaniemissä, miten käyttäydyttiin helsinkiläisessä opettajainhuoneessa, miltä suomalainen poliisi ja jääkiekko vaikuttavat, ja miltä näyttää savolainen leikkipuisto amerikkalaissilmin.
340635

VESIKANSA, Jarkko
Laman taittaja : Raimo Sailas ja kolme talouskriisiä / Jarkko Vesikansa ; lukija Harri Niemi , 16h 56 min
Raimo Sailaksen virkamiesuraan mahtui kolme suurta talouskriisiä, joita Sailas kutsuttiin elvyttämään. Elämäkerrassa kerrotaan, kuinka talouden katovuodet tekivät Sailaksesta kaikkien leikkausten isän.
339926

Tietokirjallisuutta

GUSTAFSBERG, Jutta
Mielen päällä : työkaluja henkiselle polulle / Jutta Gustafsberg ; Harriet Piekkola ; lukija Katja Aakkula , 4h 52min
Tunnettu elämäntapavalmentaja kertoo kuinka jokainen voi löytää omat sisäiset voimavaransa. Runsaasti harjoituksia sisältävä kirja opastaa aloittelijan henkisten voimavarojen äärelle.
341860

HELKAMA, Klaus
Suomalaisten arvot : mikä meille on oikeasti tärkeää? / Klaus Helkama ; lukija Tapio Rauvala, 9h 26 min
Millainen on suomalaisten arvomaailma? Miten uskonta, talous ja yhteiskunta vaikuttavat yksilön ja yhteisön arvoihin? Kirjassa kerrotaan omakohtaisella ja maanläheisellä otteella, mitkä arvot suomalaiset kokevat omikseen ja kuinka ne vastaavat yksilöiden arvoja ja toimintaa.
339354

HONKASALO, Laura
Pöytä yhdelle : yksinäisyydestä ja yksin olemisen taidosta / Laura Honkasalo ; lukija Mervi Takatalo, 4h 29 min
Laura Honkasalo kirjoittaa teoksessaan omien kokemustensa ja havaintojensa kautta yksinäisyydestä ja yksin olemisesta, niiden moni-ilmeisyydestä ja yksin olemisen taidosta. Miten yksilön vapautta ja sosiaalista kyvykkyyttä arvostava aikamme suhtautuu yksinäisyyteen?
340619

JORMANAINEN, Juha
Selviydy luonnossa / Juha Jormanainen ja Veikka Gustafsson ; lukija Tapio Rauvala , 3h 28 min
Osaatko tehdä tulen ilman tulitikkuja? Entä toimia johdonmukaisesti hypotermian iskiessä? Kirjassa opastetaan, miten luonnossa voi selviytyä ja saada fyysiset ja henkiset voimavarat riittämään yllättävissä olosuhteissa.
339707

SARRAS, Jenni
Tavarataidot : arkijärjellä koti kuntoon / Jenni Sarras ; lukija Meri Nenonen , 4h 46 min
Kotimainen vastine KonMarille neuvoo, kuinka kotien tavarapaljous saadaan aisoihin. Käytännönläheiset ohjeet neuvovat, kuinka tarpeettomista tavaroista päästään vastuullisesti eroon. Turhat ajatusharhat estävät ylimääräisistä tavaroista luopumisen, mutta nekin ovat voitettavissa.
341410

TIEDE : 1/2017 / lukija Timo Mäkynen, 2h 5 min
Miksi Mars kiehtoo meitä? Kilot kertyvät aivoissa asti. Pihalinnun 12 konstia selvitä talvesta. Ihmekammiot tekivät tilaa tieteelle. Urbaani psykoosi. Lenin: vallankumousmies seurapiireistä. Voiko mies synnyttää?
341358

 

Lainaaminen

Kaikki vinkatut kirjat ovat Celian valikoimassa. Ne löytyvät Celianetistä

  • kirjan nimellä,
  • kirjailijan nimellä tai
  • kunkin kirjan kohdalla mainitulla tilausnumerolla.

Voit lainata kirjat, kun olet kirjautuneena Celianetiin. Saat kirjat saman tien kuunneltavaksi verkon kautta.