Siirry sisältöön

Kirjavinkit

Celia sopii kaiken ikäisille

Celian valikoimassa on noin 40 000 äänikirjaa, ja uusia kirjoja ilmestyy lainattavaksi päivittäin. Kun et keksi, mitä seuraavaksi kuuntelisit, tutustu alla oleviin vinkkeihin. Kirjat ovat uusimpia Celianetistä löytyviä äänikirjoja.

Uutuusvinkit

Kaunokirjallisuutta

CASARETT, David
Kuolema Kukko-onnen majatalossa / David Casarett ; suom. Antero Tiittula. lukija Heidi Ajanto, 10h 52 min
Thaimaalaisen sairaalan hoitoeetikko Ladarat Patalung ratkoo rikoksia ja potilaittensa ongelmia – eikä unohda tilaisuuden tullen herkutella. Ladaratilla on kiire töissä, mutta hän suostuu silti auttamaan tuttua poliisia. Näyttää nimittäin siltä, että yksi ja sama nainen on lyhyen ajan sisällä tuonut sairaalaan ainakin kaksi kuollutta aviomiestä.
340180

ISOMÄKI, Risto
Haudattu uhka / Risto Isomäki ; lukija Harri Niemi, 13 h 31 min
Linnan juhlat keskeytyvät dramaattisesti vieraiden rajuun oksenteluun. Muutamassa päivässä valtaosa Suomen politiikan tärkeimmistä henkilöistä kuolee säteilymyrkytykseen. Isis uhkaa vastaavien iskujen sarjalla koko Eurooppaa, ellei sen vaatimuksiin suostuta. Valtava lasti ydinjätettä on myös kadonnut ja kansainvälisen terrorismin ja säteilyaseiden asiantuntija kutsutaan paikalle.
339223

KELLOSALO, Juhani
Kaksi miljoonaa : romaani / Juhani Kellosalo ; lukija Harri Niemi, 3h 13 min
Sairaalassa murrosikäinen maalaispoika Hannes pysähtyy miettimään elämäänsä. Lapsuus on takana ja jotakin muuta edessä. Moni asia on mennyt toisin kuin on haluttu. Teoksessa kuvataan lapsuuden ja nuoruuden välistä utuista maisemaa 1960-luvun alun maalaiskylässä.
338918

KERANGAL, Maylis de
Haudataan kuolleet, paikkaillaan elävät : romaani / Maylis de Kerangal ; suom. Ville Keynäs ja Anu Partanen ; lukija Maija-Liisa Ström, 8h 22 min
Pohjoisranskalaisessa sairaalassa koomassa makaavan teinipojan sydän sykkii yhä, mutta heräämisestä ei ole toivoa. Pariisissa keski-ikäinen rouva odottaa sydämensiirtoa. Pojan surulliset vanhemmat joutuvat päästämään irti hänestä pelastaakseen tuntemattoman elämän. Sydän yhdistää kaksi ihmiskohtaloa.
339297

LYNCH, Scott
Locke Lamoran valheet : herrasmiesroistojen ensimmäinen tarina / Scott Lynch ; suom. Tero Valkonen ; lukija Ville-Veikko Niemelä, 21 h 22 min
Herrasmiesroistojen joukko piinaa rikkaita ja vaikutusvaltaisia Venetsiaa muistuttavassa kaupungissa. Kaupungin rikollispomot ja ylhäiset ovat tehneet sopimuksen, joka kieltää rikkailta varastamisen, mutta mestarivaras joukkoineen ei tätä kunnioita. Touhunsa salatakseen rikolliset ovat rakentaneet myytin tarunomaisesta mestarivarkaasta, joka ilmestyy tyhjästä ja kykenee kävelemään seinien läpi. Huolella rakennettu selusta alkaa kuitenkin murtua, kun Locke kumppaneineen saa vastaansa haastajan, joka tunnetaan nimellä Harmaa kuningas.
339475

MORTON, Kate
Salaisuuden kantaja / Kate Morton ; suom. Hilkka Pekkanen ; lukija Anni Tani, 17h 50 min
Kuumana kesäpäivänä vuonna 1961 nuori Laurel todistaa järkyttävän rikoksen, joka muuttaa hänen käsityksensä erityisesti äidistään Dorothysta. Viisikymmentä vuotta myöhemmin, suunnitellessaan huonokuntoiselle äidilleen syntymäpäiväjuhlia, Laurel tajuaa, että hänellä alkaa olla viimeiset hetket käsillään selvittää Dorothyn menneisyys.
338882

PAKKANEN, Outi
Peili / Outi Pakkanen ; lukija Maija-Liisa Ström, 7h 10 min
Violetta Liljan tytär on menettänyt huoltajuuden viisivuotiaaseen tyttäreensä, jonka johdosta Violettan silmäterä viettää paljon aikaa suomenruotsalaisen ”mammansa” kanssa. Marraskuisena päivänä käynnistyy tapahtumasarja, joka ajaa osalliset lähes kaaokseen, eikä Violetta voi kuin toivoa parasta – ja pelätä pahinta. Taustalla Anna Laine kipuilee omassa parisuhteessaan.
339401

SALONEN, Jari
Kuokkavieraat / Jari Salonen ; lukija Tapio Rauvala, 11h 19 min
Mahtihäissä tapahtuu todellinen morsiamen ryöstö. Kun poliisi jäljittää Lauttalan pikkukaupungissa kidnapattua miljonääriperijätärtä, seudulla tapahtuu kaksoismurha. Kolmas uhri löydetään henkihieverissä. Kokenut keskusrikospoliisin komisario Jukka Zetterman vaistoaa, että murhaaja suunnittelee jo seuraavaa iskuaan.
337058

STEINAR BRAGI
Sumu / Steinar Bragi ; suom. Tuomas Kauko ; lukija Anna Saksman, 9h
Neljä nuorta aikuista eksyy lomamatkalla Islannin erämailla, ja pimeässä heidän jeeppinsä törmää syvässä sumussa mökin seinään keskellä ei mitään. Auto hajoaa ja mökissä asuva omituinen vanhuspari tarjoaa matkalaisille yöpaikan. Aamun tullen vanhusten käytös vaikuttaa vielä oudommalta kuin yöllä, puhelimet eivät löydä kenttää ja seurueen koira katoaa. Pikkuhiljaa selittämättömät tapahtumat alkavat horjuttaa lomalaisten mieltä.
339824

TAIVASSALO, Hannele Mikaela
In transit / Hannele Mikaela Taivassalo ; suom. Raija Rintamäki ; lukija Erja Alander, 13h 22 min
Jatkuvaan matkustamiseen tottunut Galadriel on olosuhteiden pakosta palannut lapsuudenkyläänsä. Myös isotäti Vera on palannut samaan kylään vuosikymmenien pääkaupungissa asumisen jälkeen. Mitä tapahtuu, kun levottomat ja rauhattomat ihmiset joutuvat pysähtymään paikoilleen?
340032

TURUNEN, Heikki
Kuokka ja kannel / Heikki Turunen ; lukija Maija-Liisa Ström, 13h 49 min
Suomi on vasta itsenäistynyt. Valtion itäisimmässä kolkassa sepän vaimo Malanja rakastuu nuoreen rajavartijaan. Kun harras ortodoksi Malanja taistelee tunteidensa kanssa, ahertaa koko pitäjä paremman tulevaisuuden eteen nuoressa valtiossa.
339952

VANDERMEER, Jeff
Hyväksyntä / Jeff VanderMeer ; suom. Einari Aaltonen ; lukija Ossi Koskelainen, 9h 33 min
Alue X on haudannut alleen hallituksen Eteläraja-laitoksen. Ryhmä tuhosta selviytyneistä agentteja etsii totuutta Alue X:n synnystä ja keinoja sen pysäyttämiseksi.
339293

YU, Hua
Elämänkaari / Yu Hua ; suom. Rauno Sainio ; lukija Panu Tuomikko, 8h 16 min
Vanha mies nimeltä Fugui kertoo maaseudulla kansanlauluja keräävälle miehelle elämäntarinansa eli kuinka rikkaan maanomistajan röyhkeästä perijästä tuli vaatimaton ja hyväsydäminen talonpoika. Tuhlattuaan perheen omaisuuden uhkapeliluolissa ja ilotaloissa nuori ja penseä Fugui alkaa viljellä maata. Kiinassa tapahtuvat suuret mullistukset, kuten sisällissota, Suuri harppaus, nälänhätä ja kulttuurivallankumous nivoutuvat kirjan päähenkilön traagiseen elämäntarinaan.
339155

Elämäkertoja ja elämäkerrallisia romaaneja

ALANEN, Asko
Leo Jokela : vaatimaton sivuosien sankari / Asko Alanen ; lukija Juhani Räisänen, 8h 5 min
Monipuolisten, isojen ja pienten filmiroolien rinnalla Leo Jokela teki pitkän uran näyttämöllä ja kuului Helsingin Kaupunginteatterin vakiokaartiin kuolemaansa saakka. Jokela teki myös televio- ja radioviihdettä, ja hän olikin oivana luonnenäyttelijänä ja koomikkona sekä yleisön että kriitikoiden suosikki. Teoksessa käydään läpi Jokelan uran keskeiset vaiheet ja esitellään hänet uudelle sukupolvelle.
340144

ELOMAA, Johanna
Säästä ajatuksesi eläviä varten / Johanna Elomaa ; lukija Heidi Ajanto, 9h 43 min
Tositarina läheisen menettämisestä ja käänteentekevästä matkasta. Johanna Elomaan maailma pysähtyy suru-uutiseen: pikkuveli on tehnyt itsemurhan. Veljen kuolema ja sitä seurannut pitkän parisuhteen päättyminen johtavat romahdukseen. Lopulta Elomaa lähtee pitkälle matkalle selvittämään, kuka oikeastaan on ja mitä elämältä haluaa. Hän päätyy Intian Pyhään kaupunkiin, Borneoon orankien kuntoutuskeskukseen ja keskelle Balin riisipeltoja.
340188

LIIMATTA, Tommi
Jeppis 2 : Kesäkuu 1987 – heinäkuu 1990 / Tommi Liimatta ; lukija Panu Vauhkonen, 20h 5 min
Vuosina 1987-1990 Tommi kasvaa 11-vuotiaasta 14-vuotiaaksi ja löytää KISSin oheen 60-luvun legendaariset bändit. Tyttökuviot ovat hapuilua hämärässä eikä lumilinnaleikeistäkään vielä päästä irti. Vanhat kaverit ja koko vuosikymmen ovat jäämässä taakse, samoin lapsuus, sen viattomuus. Osa 2, ed. osa Jeppis.
339257

SAARINEN, Aino-Kaisa
Tahto : Aino-Kaisa Saarisen kahdet kasvot / Pekka Holopainen ; lukija Anna Saksman, 8h 58 min
Suomalaishiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen on moninkertainen maailmanmestari ja olympiamitalisti. Muistelmissaan hän kertoo uransa huippuhetkistä ja karvaista pettymyksistä sekä avaa Suomen hiihtomaajoukkueen kulisseja.
339872

STENIUS, Yrsa
Sanojen valtias / Yrsa Stenius ; suom. Laura Jänisniemi ; lukija Maija-Liisa Ström,11h 14 min
Kirjailijana ja toimittajana pitkän uran tehneelle Yrsa Steniukselle tarjotaan vuonna 2007 arvovaltaista tehtävää Ruotsin lehdistöasiamiehenä. Stenius suostuu, ja elämä saa uuden, jännittävän suunnan. Edessä ovat myrskyisät vuodet, sillä Ruotsin journalisteilla on paljon valtaa ja jämäkät otteet. Muistelmakirjassaan Stenius kertoo, millaista reittiä tähän loppuhuipennukseen päädyttiin.
340208

TOIVOLA, Jani
Musta tulee isona valkoinen : miten päästää irti pelosta ja häpeästä ja seistä omilla jaloillaan / Jani Toivola ; lukija Mikko Lauronen, 8h 34 min
Jani Toivola pohtii teoksessaan yksilön oikeutta omaan tarinaan. Kirjan punaisena lankana on Toivolan matka isänsä synnyinseudulle pieneen Webujen kylään Kenian maaseudulla. Elämäntarinansa kautta Toivola käsittelee ajankohtaisia kysymyksiä liittyen identiteettiin ja ihmisen oikeuksiin: kuka saa rakastaa, kuka saa perustaa perheen ja olla isä tai äiti, kuka saa kutsua itseään suomalaiseksi.
340200

VAINIO, Matti
Onko kaikki farssia vain : Erik Tawaststjernan elämä / Matti Vainio ; lukija Kimmo Laakso, 20h 22 min
Musiikintutkija, kriitikko, pianisti, professori ja Jean Sibeliuksen moniosaisen elämäkerran kirjoittajan Erik Tawaststjernan (1916-1993) uran alkuvaiheita sävyttivät muutokset. Matematiikka jäi, kun pianonsoitto vei mukanaan. Sairasvuoteella syntynyt ajatus paneutua Sibeliukseen johti lopulta koko elämän täyttäneeksi projektiksi: pianistinura teki tilaa tutkimustyölle.
339440

Tietokirjallisuutta

OHLER, Norman
Hitlerin tabut / Norman Ohler ; jälkisanat: Hans Mommsen ; suom. Raija Nylander ; lukija Tuija Kosonen
Natsi-Saksan sotilaiden rautainen tahto oli pitkälti peräisin pilleripurkista. Pervitiniä eli metamfetamiinia sai vapaasti apteekista, ja siitä tuli koko kansan hupi. Kirjassa valotetaan, kuinka kolmannen valtakunnan sotavoimat Hitler mukaan lukien tekivät kauheutensa jatkuvassa huumepöllyssä.
340212

VEHKOO, Johanna
Autiopaikoilla : tutkimusmatkoja tulevaisuuden raunioille / Johanna Vehkoo ; lukija Juhani Räisänen, 6h 58 min
Teoksessa kuvataan jättömaita, aavekaupunkeja, välitiloja, epäpaikkoja ja ei-kenenkään-maita: paikkoja, jotka tavalla tai toisella ovat menettäneet tarkoituksensa. Samalla se kertoo ihmisistä, jotka jäivät, kun mennyt aika lähti. Kohteina ovat muun muassa tyhjenevä kaivoskylä Kainuun korvessa, neuvostoliittolainen aavekaupunki Huippuvuorilla ja jälkiteollisen maailman koelaboratorio Detroit.
339851

Lainaaminen

Kaikki vinkatut kirjat ovat Celian valikoimassa. Ne löytyvät Celianetistä

  • kirjan nimellä,
  • kirjailijan nimellä tai
  • kunkin kirjan kohdalla mainitulla tilausnumerolla.

Voit lainata kirjat, kun olet kirjautuneena Celianetiin. Saat kirjat saman tien kuunneltavaksi verkon kautta.