Siirry sisältöön

Blogi

Kirjasto auttoi verkkokuuntelun aloituksessa

Marja-Liisa istuu betonikilpikonnan päällä

”Sanoin kirjastonhoitajalle, että olen hakemassa celianet-palvelua ja voiko hän auttaa minua.”

Kirjastonhoitaja latasi Marja-Liisa Konttilan puhelimeen Pratsam reader -sovelluksen ja Marja-Liisa valitsi itselleen salasanat. Kirjastonhoitaja näytti myös, miten äänikirjoja lainataan.

”Ei siinä mitään kummallisempaa ollut. Hän oli hyvin ystävällinen ja sanoi, että voin tulla kysymään lisää, jos tarvitsee.” Marja-Liisa ei kuitenkaan ole tarvinnut verkkokuunteluun apua liittymisen jälkeen.

”En kuitenkaan epäröisi mennä kysymään neuvoa kirjastosta, jos tarvitsisin. Sain niin hyvää palvelua silloin.”

Kun Marja-Liisa etsii uutta kirjaa, hän laittaa celianet.fin tai Pratsam Reader -sovelluksen hakuun usein sanan humoristinen tai hauska.

”Ihmiset mielellään lokeroituu, että mä en ole mikään kirjojen lukija. Silloin kun lukemista on saatavilla kaikkia mahdollisia lajeja niin ei tarvitse olla paksujen tiiliskivien lukija. Se on hauskaa”, Marja-Liisa kertoo.

Löydä lähin kirjasto

Löydä lähin kirjasto, josta saat apua Celian kirjojen käytössä.

Verkkokuuntelu tarkoittaa äänikirjojen kuuntelua Celianetissä tai Pratsam Reader -sovelluksessa

Jos saat cd-kirjoja Celialta tai lainaat kirjat celianetistä cd-levyinä, et ole vielä kokeillut verkkokuuntelua. Nyt on oikea aika kokeilla!

Tässä muutama fakta verkkokuuntelusta.

  • Voit lukea äänikirjoja verkon kautta celianet.fi sivulla ja Celian tarjoamalla maksuttomalla Pratsam Reader -sovelluksella.
  • Pratsam Reader -sovellus toimii useimmissa tableteissa ja kännyköissä.
  • Celianetissä on helppo kuunnella kirjoja suoratoistona. Et tarvitse erillistä kuunteluohjelmaa, sillä kuuntelu tapahtuu suoraan Celianet-verkkopalvelun kautta.
  • Kirjat voi myös ladata koneelle Celianetistä.
  • Jos kuulut Celian kirjakerhoihin eli olet saanut cd-levyjä automaattisesti kotiisi, kerhokirjat siirtyvät myös verkkokuunteluun.